Referenties

Wat geven klanten aan over een hondenmassage van de Hondenmasseur? Lees hier de ervaringen.

Diki_hondenmassage_hondenmasseur_Tibetaanse_terrierKobie, Rotterdam ~ eigenaresse Tibetaanse Terriërs Diki en Kaj (aka De Geteisems)

Voor mijn Tibetaanse Terriërs Diki en Kaj (aka De Geteisems) hebben ik enige maanden geleden een consult aangevraagd bij Anja. Reden hiervoor was het gedrag van Diki en de invloed hiervan op Kaj. Diki is een teefje dat heel gevoelig reageert op spanningen en verandering van energie in haar omgeving. Diki raakt ook erg overstuur in de auto deels door spanning “wat gaan we doen” en we vermoeden dat ze erg gevoelig is voor statische elektriciteit. Dat volle koppie veroorzaakt bij Diki ook spanningen en haar jongere halfbroer moet het dan vaak ontgelden.

Diki_referentie_Tibetaanse_Terriers_hondenmassage_hondenmasseur00
Anja heeft uitgebreid de tijd genomen om samen met mij een beeld te vormen van Diki’s persoonlijkheid en haar issues. Beide hondjes hebben hun eigen Bach Remedie ontvangen en hoewel sommige veranderingen heel subtiel zijn, het heeft effect. Om Diki nog wat extra ondersteuning te geven, wordt ze regelmatig gemasseerd waar ze duidelijk van geniet. Het is werk in uitvoering, maar ik zie dat mijn honden baat hebben bij deze benadering en dat is fijn.”

Yasmine_hondenmassage_hondenmasseur03Jeannette, Hendrik Ido Ambacht ~ eigenaresse van Yasmine, Cavalier King Charles Spaniel, en Jaimy, ook een Cavalier King Charles Spaniel

Een hartverwarmende recensie mogen ontvangen van de hondenmassagesessies die ik vanuit mijn Kynotouch vervolgopleiding aan Yasmine, een Cavalier King Charles Spaniel (CKCS) heb mogen geven.

“Lieve Anja, Vandaag ben je voor de laatste sessie geweest vanuit je Kynotouch vervolgopleiding om onze Cavalier Yasmine een heerlijke massage te geven. Yasmine was in het begin terughoudend naar jou toe voor de massages. Vandaag vroeg zij om haar massage, geweldig. Alles liet zij toe. Wat is zij jou gaan vertrouwen. En dan jou bezig zien. Met een glimlach ben jij met je massage bezig. Yasmine is zeer zeker zelfverzekerder geworden. Ook ik heb veel van jou geleerd en zal zeker doorgaan met de massage bij Yasmine. Ben heel blij dat ik jou heb mogen ontmoeten. Wens je ook veel succes met je verdere studie en activiteiten. Hoop dat wij elkaar weer zullen ontmoeten.” – eigenaresse Jeannette

Noot van Anja, de Hondenmasseur: Yasmine heb ik een volledige lichaamsmassage gegeven in de sessies, waarbij de focus lag op haar achterhand. Ze heeft jarenlang bij een andere eigenaar in een kennel geleefd op een kleine ruimte, waardoor de bespiering op haar achterhand matig is ontwikkeld. Door regelmatige massages geef je een hondenmassage de doorbloeding en vochtregulatie in de achterhand alle ruimte. Ook was Yasmine onzeker in bepaalde situaties buiten. Ook dan helpt Kynotouch hondenmassage door het verhogen van het lichaamsbewustzijn en het minder snel reageren op bepaalde prikkels. Het was fantastisch om te mogen ervaren dat Yasmine meer en meer zichzelf begon te zijn!
Yasmine_3e_hondenmassage_sessie01.jpg2014-07-22 10.25.08    Hondenmassage_hondenmasseur_Yasmine

Anja, Nieuwerkerk aan den IJssel ~ eigenaresse van Naika en Shiva, 2 Oostenrijkse Pinschers
DeHondenmasseur_hondenmassage_review_klanten_Oostenrijkse_Pinchers“Vorige week donderdag was Anja de Hondenmasseur hier voor de vierde keer. Het was voor Shiva dus die ging er eens heerlijk voor liggen, wel met kluif want daar was ze al mee bezig. Shiva genoot ervan en Anja mocht ook alles doen.

Shiva is afstandelijk voor vreemde mensen en honden, na een paar behandelingen gaat dit steeds beter en wordt Shiva vrijer. Na een poosje werd het Shiva te warm en ging even afkoelen waarbij Naika (de moeder van Shiva) dacht “Zo nu is het mijn beurt” en dook gauw op het kussen bij Anja. Ook Naika en Anja hebben daarvan genoten.

Anja bedankt voor zover, we zijn er nog niet klaar mee maar dat komt goed.”

Oostenrijkse_pinscher_Shiva_hondenmassage04Oostenrijkse_pinscher_Shiva_hondenmassage03       Oostenrijkse_pinscher_Shiva_hondenmassage04

Leonie, Berkel & Rodenrijs ~ eigenaresse Nova Scotia Duck Tolling Retriever MellHondenmassage_Hondenmasseur_Mell_Nova_Scotia_Retriever
Anja heeft mijn hond Mell, een Nova Scotia Duck Tolling Retriever, drie keer gemasseerd.
Mell, een erg gevoelig en onzeker teefje, is vier jaar. Haar onzekerheid uit zich met name in uitvalgedrag naar vreemde honden en in het donker ook naar brommers en fietsers. Haar houding geeft aan dat ze constant in staat van alertheid is.

Daarnaast heeft ze een blessure aan haar voetje/teentje gehad waaraan ze kennelijk een nare herinnering heeft overgehouden. Ze heeft liever niet dat je aan dat pootje komt terwijl er medisch gezien niks mee aan de hand is.

Anja heeft, met deze kennis, Mell gemasseerd. Mell is gek op mensen en gaat voor ieder mens meteen op haar rug. Dat was fijn voor Anja, dat leek een makkie!

Maar Mell haar rug en achterhand waren aanvankelijk erg gespannen. Ook het verschil in temperatuur met de rest van haar lichaam, was aanzienlijk. D.w.z. voor de massage, daarna was de temperatuur gelijkmatig, en dat zegt alles!

Mell heeft erg veel baat gehad bij de massages van Anja. Qua ontspanning maar ook qua doorbloeding en vertrouwen. En, niet onbelangrijk ………ze vond het heerlijk! En als Mell het heerlijk vindt, vind ik dat ook! Zelf heb ik er ook van genoten en van geleerd, en meer inzicht gekregen!

Mell02_DeHondenmasseur_massageHondenmassage_Mell_DeHondenmasseurMell01_DeHondenmasseur_massage

Rita, Capelle aan den IJssel ~ eigenaresse Welsh Springer Spaniël Caerwyn
“Vandaag is Anja van De Hondenmasseur geweest voor een massage van mijn lieve Koning Sproet, Welsh Springer Spaniël Caerwyn. Hij heeft, net als de vorige keer, genoten. Het duurt even voordat hij rustig is, want als een echte Springer doet hij zijn naam eer aan. Caerwyn is zo ontzettend blij als Anja binnenkomt, dat het altijd een hele tijd duurt voordat hij een beetje tot rust komt. Gekke gup. Die tijd wordt hem gelukkig meer dan gegeven door Anja, dus daarna kan het betere en intense genieten voor Caerwyn beginnen!
DeHondenmasseur_massage_jpeg

Het is geweldig om te zien hoe hij, ondanks zijn blijdschap vanwege het ‘bezoek’ van Anja, zich op den duur toch steeds beter weet te ontspannen, hoe hij toch steeds slapper wordt en zichtbaar geniet, tussendoor wil kroelen omdat hij haar zo lief vindt, zijn ogen steeds verder dichtzakken en met name aan het einde finaal uitgeteld en tevreden gaat liggen slapen. Een absolute aanrader voor iedereen die zijn hond net dat beetje extra wil geven of voor honden die er gewoon geestelijk en lichamelijk baat bij kunnen hebben! Bedankt weer Anja, namens Bert en mij, maar vooral ook namens Caerwyn!”

Caerwyn_hondenmassage_hondenmasseur02Caerwyn_website_DeHondenmasseur      DeHondenmasseur_Caerwyn_hondenmassage

Lianne, Spijkenisse ~ eigenaresse van collie Mara
“Mara is al verschillende keren door De Hondenmasseur gemasseerd. De eerste keer was het even wennen voor haar en zaten er korte momenten van ontspanning bij. Verder liet ze alles toe, maar ik zag aan haar dat ze zulk fysiek contact met ‘visite’ niet gewend is. Gelukkig wist De Hondenmasseur dit positief af te sluiten door na de ontspanning even met haar te spelen. De keren daarna was er merkbaar al veel meer ontspanning en vertrouwen. Mara ontspande veel meer, ging languit liggen en liet alles toe. Ook na afloop is er weer aandacht besteed aan de ideale afsluiting voor Mara, spelen!

Ik merk aan Mara dat zij na de massage rustig en ontspannen is. Op gewone avonden zal zij nog wel een keer of 5 proberen de bal in je schoot te werpen, nadat De Hondenmasseur is geweest, ligt ze de hele avond rustig en ontspannen te slapen. Ik hoop dat na verloop van tijd, als Mara haar heupdysplasie erger wordt, De Hondenmasseur veel kan betekenen in de ondersteuning hiervan met betrekking tot het leren ontspannen en loslaten. Om die reden zal ik ook zeker uit kijken naar de volgende afspraak met De Hondenmasseur!”

Massage_Mara_collie_DeHondenmasseur

Yvonne, Hoogvliet ~ eigenaresse Harzer Fuchs Rudy
“Rudy is een vrij moeilijke hond die buiten veel stress heeft. Zijn houding zegt dit, maar zijn bedoeling is dat niet, waardoor hij moeilijk los kan lopen bij andere honden. Gelukkig heeft hij geen last van zijn muilkorf waardoor hij meer vrijheid heeft.

Anja is nu twee keer bij ons geweest voor Rudy. Ook voor haarzelf, als je wilt oefenen met honden moet je niet altijd makkelijke honden hebben.

De eerste keer heb ik een mat op de salontafel gelegd waarop Rudy kon gaan staan. Zo hoefde Anja niet bij hem op de grond, mocht hij willen gaan uitvallen. Rudy vond het heel lekker, ontspande zelfs, maar op een gegeven moment hoorde je zijn ademhaling veranderen, waardoor ze even moest stoppen. Nadat hij weer gekalmeerd was, kon ze verder zonder problemen.

De tweede keer was Rudy gelijk al op zijn gemak, waardoor hij niet op tafel hoefde. Hij leek alles ontspannen toe te laten, ondanks dat onze andere hond er telkens tussen kwam staan. Toen ik zijn halsband vastpakte, ging hij pas echt ontspannen. Dat kon je merken omdat de andere hond ging liggen en slapen. Zo moeilijk is Rudy te “lezen”. Doordat ik hem vasthield, kreeg hij de steun dat het goed was en kon ze echt alles bij hem doen inclusief de massage van zijn poten. Zo merkten we ook dat hij last had van 1 poot, dat liet hij niet echt toe. Het voordeel van het masseren van Rudy is, dat hij nadien erg ontspannen is, zelfs buiten is hij toleranter tegen over andere honden. Ook loop hij wat soepeler en sloft niet meer.”
Rudy_massage_DeHondenmasseur01Harzer_Fuchs_foto_DeHondenmasseurRudy_massage_DeHondenmasseur02

Marianne, Hoek van Holland ~ eigenaresse Boerenfox Hummer
“Het begon met een advertentie dat Anja honden zocht om te masseren, want ze volgt een opleiding Professioneel Hondenmasseur bij Kynotouch. Inmiddels heeft ze mijn Hummer (Boerenfox) twee keer behandeld en nu al is er verandering te zien bij hem. Ze is ontzettend lief voor de dieren en begrijpt ze ook. Anja heeft er echt feeling voor en de hond voelt zich dan ook goed op zijn gemak. Ik (Marianne) vind haar heel enthousiast, zorgzaam, ze legt alles prima uit en vooral haar positiviteit is aanstekelijk. Ik ga haar zeker blijven volgen. Succes Anja met je opleiding en hopelijk tot ziens.”

Massage_Hummer02_DeHondenmasseurHummer_boerenfox_DeHondenmasseurMassage_Hummer_DeHondenmasseur

Hilda, Krimpen aan den IJssel ~ eigenaresse Boy, Golden Retriever
“De massagesessies van Boy heb ik als zeer positief ervaren. Het was geweldig om te zien hoe Boy zich op bepaalde momenten totaal over gaf en zichtbaar genoot. Na de massage lag Boy heerlijk relaxed in zijn mand lag te slapen. Het was voor mij een leerzame ervaring en vond het bijzonder plezierig om een uur intensief samen met jou met Boy bezig te zijn.

Hondenmassage_DeHondenmasseur_Boy_Golden_RetrieverBoy_hondenmassage_hondenmasseur