Hondenmassage

Hondenmassage voor Lanu - De HondenmasseurHondenmassage
Een hondenmassage bij Praktijk De Hondenmasseur is breed in te zetten. Deze ontspannende massage heeft een positieve werking op lichaam en geest van een hond.

Hondenmassage kan ook bijdragen aan lichamelijk herstel, is inzetbaar als basis voor gedragstherapie of om het lichaam in goede conditie te houden. Het is mogelijk dat een hond door een dierenarts, medisch specialist of gedragstherapeut naar De Hondenmasseur wordt doorverwezen voor een hondenmassage.

Een hondenmassage kan een passende oplossing zijn als uw hond:

  • uit balans is
  • hulp nodig heeft om in zijn/haar kracht te komen
  • in uw ogen in normale situaties onrustig of onzeker is
  • ongewoon gedrag vertoont, zoals overmatig blaffen, onzindelijkheid, verlatingsangst, e.d.
  • ondersteuning nodig heeft na een verandering in de omgeving, zoals een verhuizing, pensionopname
  • ondersteuning nodig heeft bij gedragstherapie
  • herstellende is van een blessure
  • een chronische aandoening heeft zoals HD, spondylose
  • een (herstel)behandeling nodig heeft na een medische ingreep
  • bij ouderdom en ouderdomsklachten

Een hondenmassage is uiteraard ook mogelijk als verwenmoment of als uw hond jarig is. Welke reden er ook is, van pure ontspanning tot de aanpak van een lichaamsgericht of gedragsgericht probleem, een goed begin is het halve werk. Daarom is het prettig om tijdens de kennismaking uw wensen te bespreken, en te bepalen wat we willen bereiken met hondenmassage. Dat kan zijn een eenmalige massagesessie, of ik maak als u wilt een stappenplan om naar een doel toe te werken.

Opbouw consult en massagesessie
Bij de kennismaking neem ik de achtergrond, lichaams- en gedragskenmerken en conditie van uw hond mee. Daarop volgt de massagesessie. Op een ontspannen en speelse manier, want het blijven honden. Het is belangrijk dat ze lekker blijven kwispelen.

Een prachtige massagesessie, van energie naar totale ontspanning. Een impressie:
(met dank aan Rita en haar Welsh Springer Spaniël Caerwyn)

DeHondenmasseur_massage_jpeg

Hondenmassage in de praktijk of aan huis
Veel hondeneigenaren vinden het prettig als ik ze thuis bezoek voor een hondenmassage. Dat doe ik met alle plezier. Bovendien is het een voordeel dat de hond thuis wordt gemasseerd. Er is minder afleiding door een nieuwe omgeving en hij/zij kan na de massage meteen lekker op z’n eigen plek uitrusten.

Contra-indicaties & gedeeltelijke contra-indicaties
Massage kan een positieve werking hebben op de ontspanning, het gedrag en fysiologische processen in het hondenlichaam.

Er zijn een aantal redenen wanneer massage niet, gedeeltelijk of in aangepaste vorm mogelijk is. Lees verder over contra-indicaties >>

Folder aanvragen
Wilt u graag de folder van Praktijk De Hondenmasseur aanvragen? Stuur dan een berichtje en u ontvangt de folder thuis. Naar folder aanvragen >>

Bent u dierenarts, medisch specialist of een gedragstherapeut en wilt u foldermateriaal ontvangen voor uw praktijk? Stuur dan uw verzoek en aantal exemplaren, en u ontvangt het informatiemateriaal binnen enkele werkdagen. Naar informatiemateriaal aanvragen >>

Film “De Hondenmasseur, een kijkje achter de schermen”
Bekijk hier de film (1.07 min) op het YouTube kanaal van De Hondenmasseur “De Hondenmasseur, een kijkje achter de schermen” >>

Behandeling en vergoeding
De duur van een ontspanningsmassage is ca. 45-60 minuten. Dit is een indicatie voor de minimale massagetijd. Tijdens de massage krijgt uw hond alle tijd om rust te vinden en te wennen aan de massage. Afhankelijk daarvan kan een sessie uitlopen tot ca 1,5 uur. Ook voor de intake neem ik de tijd die nodig is, en valt ook buiten de massagetijd.

In het tarievenoverzicht treft u de vergoeding aan die De Hondenmasseur vraagt voor een hondenmassage. Wilt u advies of hulp bij het maken van een keuze? Vraag het Anja, de hondenmasseur.

Meestal bezoek ik klanten aan huis. Informeer naar de mogelijkheden. U vindt hier informatie over de reiskostenvergoeding.

Praktijk De Hondenmasseur

Praktijk De Hondenmasseur is tot nader order gesloten. Het is dus niet mogelijk om een afspraak te maken.
Bij voorbaat dank voor uw begrip.