Bach Bloesemtherapie voor honden

Honden zijn energetische dieren. Bij een hond die uit balans is, kan een Bach Bloesembehandeling helpen om hem/haar op een zachte en natuurlijke manier weer in balans te brengen.

Is er sprake van een onbalans bij de hond, dan betekent dat vaak dat uw hond anders reageert op situaties, op u of de omgeving, dan normaal gesproken. Denk daarbij aan:
vermoeidheid
futloosheid
overmatig blaffen
overmatig enthousiasme
angst voor bekende dingen en geluid, zoals stofzuigen, motoren, e.d.
verlatingsangst
overmatig onderdanig gedrag of aandacht vragen
vuurwerkangst
onzekerheid, schrikachtig zijn, (te) snel van slag zijn
jaloezie, overheersend gedrag, pesterig gedrag

Bach Bloesems werken energetisch, waarbij sprake kan zijn van de keuze voor een karakterremedie of een symptoomremedie. Bij een karakterremedie werkt de Bloesem op het wezen (karakter) van de hond. Deze behandeling duurt gemiddeld langer dan een symptoomremedie, waarbij de Bloesem een symptoom vanuit gedrag of een bepaalde situatie behandelt.

Voorbeeld:
Een hond die van nature onzeker is, zal met een karakterremedie behandeld worden. Wanneer een hond door een bepaald voorval vrij plotseling verlatingsangst heeft ontwikkeld, dan zal een symptoomremedie worden gekozen. Ook een combinatie gedurende de behandelperiode is mogelijk.

De herkomst van Bach Bloesemtherapie
De Bach Bloesemtherapie bestaat dankzij de gerenommeerde Engelse homeopaat en bacterioloog Dr. Edward Bach. In de jaren ‘30 ontwikkelde hij een complete lijn van 38 bloesems. De bloesems bracht hij gedetailleerd in kaart naar kracht, kenmerken en helende werking.

Werkwijze en intake
Met behulp van een persoonlijke ontmoeting en vragenlijst, stel ik een Bach Bloesemremedie op maat samen. Bij de intake is de hond altijd aanwezig. De Bach Bloesem-vragenlijst nemen we samen door.

De resultaten van de vragenlijst en de ontmoeting vormen het uitgangspunt voor de Bach Bloesemcompositie die u meekrijgt voor uw hond. De Bach Bloesems van De Hondenmasseur zijn puur natuur en biologisch van samenstelling.

Bij het vermoeden dat een lichamelijke oorzaak de oorzaak is van het probleem, dan vormt de dierenarts de eerste lijn van zorg om uitsluitsel te krijgen.

Bij gedragsproblemen kunt u ook een professionele hondengedragstherapeut inschakelen. De analyse kan in dat geval mede de basis zijn voor de Bach Bloesem remedie.

Bach Bloesemtherapie in een notendop
De Bach Bloesemtherapie voor honden bij De Hondenmasseur omvat:
een persoonlijke intake
een holistische benadering vanuit de Bach Bloesemfilosofie van Dr. Bach
Bach Bloesem compositie samenstelling op maat
een zorgvuldige selectie door De Hondenmasseur, in samenspraak met u
biologische Bach bloesemcomposities

De kosten voor een consult en de Bach bloesem remedie vindt u op de Tarievenpagina >>
Wilt u meer informatie, dan kunt u altijd uw vraag aan mij stellen.

Anja (Bach bloesemtherapeut)
Praktijk De Hondenmasseur

De Hondenmasseur Bach Bloesem honden 02          De Hondenmasseur Bach Bloesem honden 01