Anja de Hondenmasseur nu Begeleider Hersenwerk voor Honden

Diploma Praktijk De Hondenmasseur Hersenwerk voor hondenAl lange tijd ben ik fan van Hersenwerk voor honden. Met 3 voormalige asielhonden die allemaal een eigen achtergrond hebben, zocht ik naar mogelijkheden om hen te ondersteunen in meer zelfbewustzijn en ontspanning. Ook in mijn praktijk adviseer ik aan baasjes af en toe hersenwerk. Ik kan vol overtuiging nu zeggen: Hersenwerk werkt!

Daarom heb ik besloten om Gevorderd Begeleider Hersenwerk voor Honden te worden. Dit weekend (11 februari) heb ik met succes de Basisopleiding afgerond en mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Direct aansluitend start ik in maart met de Gevorderde opleiding.

Wat is hersenwerk voor honden?
Hersenwerk is een fijne manier om de hond te laten werken met zijn hoofd en neus. Spellen vormen de basis bij hersenwerk. Dat kunnen kant en klare spellen zijn, zoals:

  • Nina Ottoson
  • Trixie
  • Outward Hound
  • Kerbl
  • Snuffelmat

OHersenwerk voor Honden snuffelmat 04f je kunt zelf bedachte spellen gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eierdozen, een doos gevuld met ballenbak ballen of plastic bakjes. Leuk om te bedenken, en geweldig om aan te bieden. Bovendien heb je als voordeel dat je de spellen nog meer kunt aanpassen aan de individuele behoeften van jouw hond!

Hersenwerk is echt een samenspel tussen hond en baas. Honden zoeken met al hun zintuigen voertjes tussen, onder of op de aangeboden spellen. Zij zetten hierin hun vaardigheden, zintuigen en behoefte in die zij van oudsher hebben, namelijk werken voor een baas, samenzijn, de neus gebruiken en werken voor hun eten. Het zelf ontdekken (door de hond) van het spel staat centraal.

Hersenwerk voor alle leeftijden?
Voor opgroeiende honden is het een zachte manier om de wereld te verkennen via allerlei materialen. Voor volwassen honden biedt het voor gezondheid, gedrag en ontspanning ondersteuning en plezier. En voor seniorhonden kan Hersenwerk voor honden ondersteuning geven bij een verminderde gezondheid en beweeglijkheid.

Effecten hersenwerk voor honden
Hersenwerk is ideaal om een hond te ondersteunen bij onder meer:

verminderde beweeglijkheid vanwege een ingreep
✓ verminderde beweeglijkheid bij seniorhonden, b.v. door artrose
verminderde beweeglijkheid door chronische gezondheidsklachten, b.v. hd of ed
bij gedragsaandachtspunten, zoals hyperactiviteit, overmatig blaffen,
verhogen zelfbewustzijn

begeleiden van puppy’s en puberhonden bij het ontdekken van de wereld
ondersteuning bij herplaatsers, b.v. hechten, zelfbewustzijn, ontspanning, gedrag

Anja de Hondenmasseur is van mening dat elke hond uniek is. Mogelijk is bij bepaalde honden een combinatie aan te raden, b.v. met fysio- of hydrotherapie, hondenmassage, ttouch, Bach Bloesem therapie, chiropractor, gedragstherapie (b.v. bat training). Daarom staat Anja open voor afstemming met specialisten op één van deze vakgebieden.

Vanaf dit najaar is het mogelijk om een consult en/of workshop bij Praktijk De Hondenmasseur reserveren. Houd de website in de gaten of stuur alvast een e-mail naar Anja de Hondenmasseur, dan ontvang je bericht zodra reserveren mogelijk is.

Hersenwerk voor Honden ballenbak 01Hersenwerk voor Honden Schuifspel Nina Ottoson 04       Hersenwerk voor Honden parcours 01

Comments are closed